VEEL GESTELDE VRAGEN

WAT IS JE STIJL?
Ik ben een fotograaf voor de mens die van de mens houd en voor de dierenliefhebbers. Ik fotografeer met een knipoog, een beetje kunstig met niet teveel poespas, een bult liefde en nabijheid. Ik hou van 'randomness' je weet wel van die dingen die gewoon gebeuren.  Niet te donker, niet te licht en gewoon, mooi, zoals het is.  Ik fotografeer gewoon mensen die mensen zijn, zoals ze zelf zijn. Luidruchtig, stil, wild, verlegen, avontuurlijk en gereserveerd.

MAAK JE OOK GROEPSFOTO'S OP BRUILOFTEN?
Jazeker, de meeste bruiloften waar ik ben worden een paar groepsfoto's gemaakt en ik snap volledig, vaak is het voor ouders en opa's en oma's. Ook zijn er mensen die er voor kiezen om alleen een grote groepsfoto te doen en daar een speciale van te maken. Daarnaast kiezen er ook steeds meer voor om in die tijd samen spelletjes te doen, te borrelen e.d.

HOE KUNNEN WE JE BOEKEN & ONTMOETEN?
Stuur een berichtje en vraag naar mijn beschikbaarheid. Als ik nog beschikbaar ben is het tijd voor een kopje thee! Na gekletst te hebben over jullie plannen en het showen van wat albums is het aan jullie.

OKÉ WE WILLEN JE BOEKEN!
Als we op dit punt komen (yay!) en jullie willen mij boeken, vraag ik jullie om wat info en stuur ik jullie een boekingsfactuur van 300 euro. En voila jullie trouwdatum staat in de agenda en ik ben er bij! :D

WAAR ZIJN DE PRIJZEN OP GEBASEERD?
De prijzen zijn onder andere gebaseerd op het aantal uren dat ik aanwezig ben en de uren die ik op kantoor aan jullie bruiloft besteed. Voor het bewerken van foto’s ben ik  ongeveer 1 uur bezig met 20 foto’s. De prijs is natuurlijk ook gebaseerd op het trouwalbum en voor de opmaak hiervan ben ik ongeveer 1 uur bezig met 5 spreads. Ik ben als professional natuurlijk ook verzekerd en heb materiaal- en apparatuurkosten.  Uiteraard zijn de prijzen ook gebaseerd op ervaring en opleidingsniveau, zo heb ik al vele awards gewonnen, doe ik dit werk al jaren en heb ik mijn certificaat behaald aan de fotoacademie in Amsterdam. 

WAT GEBEURT ER ALS JE ZIEK BENT?
Nu kan ik zeggen dat ik nog nooit zo ziek ben geweest dat ik heb moeten afzeggen, want ook een oorontsteking houd mij niet tegen en ben ik er gewoon bij op jullie trouwdag. Uiteraard kan het voorkomen en gaat er op het moment van mijn afmelding een bericht uit naar vele fotografen in Nederland.  Bij fotosessies kunnen we in overleg besluiten het te verplaatsen.

WAT VOOR APPARATUUR GEBRUIK JE?
Ik gebruik professioneel apparatuur. Ik werk met twee camera’s en heb altijd back-up lenzen, geheugenkaartjes en batterijen mee. Mijn apparatuur word regelmatig onderhouden, gereinigd en geüpdatet.

WERK JE ALLEEN OP BRUILOFTEN?
Vaak wel, maar niet altijd. Een tweede fotograaf erbij kan simpel geregeld worden via mij. Jullie kunnen dit gewoon bij mij aangeven en ik zal dan binnen mijn netwerk kijken naar een goeie match. De prijs hiervoor verschilt per fotograaf en is vaak op uurbasis. Geef gewoon aan wat jullie willen en voor hoeveel. Dit geldt ook voor een videograaf. In beide gevallen is goed overleg heel belangrijk anders hebben jullie op jullie film en trouwfoto’s steeds een camera in beeld lopen.

HOEVEEL FOTO’S KRIJGEN WE?
Ik stel geen limiet aan de foto's die ik neem, ik maak toffe foto's en deze krijg je.

MOETEN WE OOK VOOR JE ETEN ZORGEN?Voor de lunch kan ik natuurlijk prima een broodje meenemen. Ik heb het erg druk overdag en heb niet altijd de tijd om even rustig te eten dus als ik tot na het diner blijf, dan zou het fijn zijn dat ik op locatie iets warms kan eten. Dit hoeft natuurlijk geen luxe diner te zijn.

WAT GEBEURT ER ALS HET REGENT?
voor bruiloften: Ik ben een professional en pas mij simpelweg aan op de ‘flow’ van de dag en daar kan slecht weer bij horen natuurlijk. Ik trotseer de regen wel en heb voor jullie een doorzichtige paraplu in de auto maar blijf je toch liever droog zorg dan dat je voor je trouwdag een binnenlocatie hebt geregeld om te fotograferen, een locatie waar het mooi licht is. Niet vergeten het dat regen ook ontzettend mooi kan zijn en toffe reflecties oplevert. Ik denk dat ik 35 graden heftiger vind hoor hahaha. 
Voor fotosessies buiten: We zoeken een binnenlocatie, we gaan op de foto bij jullie thuis of we verplaatsen de sessie naar een andere dag.

REIS JE OOK VOOR EEN BRUILOFT?
Uiteraard, als jullie mij mee willen hebben naar het buitenland. Dan ga ik mee naar het buitenland. Bovendien fantastisch om op nieuwe locaties te mogen fotograferen.


Check mijn beschikbaarheid