Hé hoi! Ik reageer altijd heel snel terug op jullie mails heb je binnen een paar dagen na versturen van jouw mail nog geen antwoord dan is mijn mail in jullie spambox beland, voor vragen en rechtstreeks contact kan je appen naar (06 24 67 99 23) dan weten we zeker dat we elkaar spreken!


KVfoto maakt gebruik van koekjes. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord,

Apr 05, 2018
Review | Saal digitaal


KV foto, karen velleman fotografie, saal digital, reviewKV foto, karen velleman fotografie, saal digital, review


YAAY! Van Saal Digital kreeg ik de kans om een wanddecoratie te reviewen! Saal Digital is regelematig op zoek naar fotografen die feedback willen geven op hun producten en in mijn geval dus wanddecoratie. Met een waardebon van 50 euro ging ik aan de slag!
Ik heb twee foto's gekozen, ik heb ze gekozen omdat ze enorm van elkaar verschillen. Qua onderwerp, contrasten en natuurlijk is de één in zwart/wit en de ander in kleur. Super interessant natuurlijk.

WAAROM SCHUIMPLAAT?
Nou, eigenlijk niet heel spannend.. die kende ik simpelweg nog niet en stiekem hou ik meer van mat dan glans net als bij fotoafdrukken. De hardschuimplaat wordt standaard gedrukt op 5 mm dik schuim, maar je kan bij Saal er ook voor kiezen om het op 10mm te nemen. Ik heb gekozen voor de 5mm want dat vond ik eigenlijk wel prima. Er is keuze uit verschillende ophangsystemen en als ik er één had gekozen dan was ik gegaan voor de Profiel ophaning, enorm veelzijdig! Zoals je leest heb ik geen ophanging gekozen om het simpele feit dat ik het niet nodig heb.KWALITEIT

Natuurlijk heb ik ook close-up foto's gemaakt, want hardschuim heeft geen glad oppervlak. Je ziet dus de structuur als je het van dichtbij kijkt. Wat ik helemaal niet erg vind, de meeste afdrukken of wanddecoratie die ik voor mijzelf heb zijn voorzien van structuur. Als dat niet jou ding is kan je altijd kijken naar de andere wanddecoratie met glans!
Ook heb ik natuurlijk gekeken naar de kleuren en contrasten en omdat ik expres geen gebruik heb gemaakt van het beschikbare icc-profiel omdat de meeste particulieren dit niet zullen doen was ik benieuwd naar hoe de moeilijke zwart-wit (grijs) foto eruit zou komen qua kleur en contrast en ook of het zachte roze kleurtje van de andere foto zou terug komen. Zoals jullie kunnen zien in de side-by-side is dit best wel heel goed gegaan! De zwart-wit foto is compleet kleurecht en het zwart is niet grijs geworden. Het roze van de licht in de andere foto is wat weggevallen. Nu snappen jullie dat wanneer je wel het icc-profiel gebruikt de kleuren helemaal overeenkomen.DIGITAAL VS SCHUIMPLAAT You deside!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SERVICE & LEVERING
Het programma werkt simpel, je kiest welk product je wilt upload je foto en kiest uit de verschillende opties. De producten zijn 'made in Germany' dus je gaat er simpelweg niet vanuit dat het er binnen 24 uur is en dat hoeft ook niet! Nog altijd snel geleverd had ik de pakketten binnen een paar dagen binnen, netjes verpakt in een op maat gemaakte doos, goed beschermd met folie + extra karton als bescherming.CONCLUSIE
Ik ben er gek op! Hier moet ik meer van hebben. Wil je weten wat ik tegen mijn vriend zei: 'Dat word de logeerkamer ombouwen naar galerij, kunnen er nog meer hangen!' Maar even zonder gekkigheid. De hardschuimplaat is mooi en niet duur, heeft voor zijn kleine prijs een ontzettend luxe uitstraling. Vergeet niet dat deze hardschuimplaten met een afmeting van maar liefst 40 x 60! (kaal) maar 26.95 p.s. kosten! Dus zeker de moeite waard!
Het is een stevig materiaal al weet ik niet hoe het reageert als je het op een hoek laat vallen, het blijft natuurlijk schuim. Ik ga het niet proberen hahaha! De kleuren zijn zelfs zonder het gebruik van het icc profiel mooi! De structuur subtiel en het zou mij niets verbazen dat ik met de tijd een leuke serie op dit materiaal laat drukken voor aan de muur.
Bij alle soorten afdrukken geldt: Wil je de beste kleur echtheid; kalibreer je beeldscherm en maak gebruik van het icc profiel of zorg dat jou fotograaf jou foto's afdrukt bij dit professionele lab. Een beroepsfotograaf weet hoe het werkt!

Bedankt Saal Digital, ik doe er graag nog meer!

LINK COPIED
Check mijn beschikbaarheid