Kiezen van je trouwfotograaf
Dec 04, 2018

STIJL : WAT VINDEN JULLIE MOOI
Ik kan mij voorstellen dat wanneer je opzoek gaat naar een trouwfotograaf je eerst afgaat op de stijl van de fotograaf. Er zijn veel bruidsfotografen in Nederland en vrijwel elke fotograaf heeft een website met daarop hun aller mooiste foto's. Zo zei iemand ooit tegen mij, elke fotograaf kan de mooiste foto online zetten maar dat betekend niet dat er nog meer heel mooi waren en door haar ben ik fotoverhalen gaan maken i.p.v. losse foto's. Want weet je ze heeft helemaal gelijk! Mijn tip is om een mapje aan te maken en daar al jullie ideeën in te zetten. Wil je veel geposeerde foto's, journalistieke foto's of juist een tussenweg hierin. Het een hoeft namelijk het ander niet uit te sluiten. Wat spreekt jullie aan en wat past bij jullie als persoon. 

BUDGET : WIE IS DÉ BRUIDSFOTOGRAAF VOOR ONS BINNEN BUDGET

Jaaa! Jullie hebben een  fotografen gevonden die jullie aanspreken qua stijl! Dan ik het nu tijd om te kijken of dit past binnen jullie budget. Het is belangrijk om van te voren met je fotograaf te bespreken welke kosten er in rekening worden gebracht en wat je er voor krijgt. Misschien heb je een bedrag gereserveerd voor de fotografie misschien ook niet, dat is natuurlijk heel persoonlijk!  

Het is geen geheim dat een groot deel van een trouwbudget besteed word aan de fotograaf, dit was bij mijn eigen bruiloft ook zo. Kies een fotograaf die helemaal aansluit bij jullie wensen! Ik kan niet in jullie portemonnee kijken, maar zoals ik tegen velen zeg kies niet voor jullie tweede keuze! Zo kan je ook omdenken en er bijvoorbeeld voor kiezen om het trouwalbum eerst te laten voor wat het is en dat geld eerst te investeren in extra uren fotografie. Een album kan altijd nog, de dag is er maar één keer! Of een deel als trouwcadeau, misschien het album wel als cadeau, hoe gaaf is dat! WAT KRIJG JE :  PROFESSIONALITEIT & KWALITEIT

Oh man, wat heb ik een boel verhalen gehoord van mensen die spijt hebben gehad van hun fotograaf.  onduidelijkheid over de aantal foto's of de levering, en de kwaliteit van het afgeleverde product maar zelfs lege accu's of geen kaartje in de camera. En natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje, fotografen zijn ook gewoon mensen. Maar je kan als fotograaf zeker je best doen om deze foutjes te voorkomen. Dat betekend overal extra's van meenemen! Kijk ook bij fotografen die je interessant vind of er meer foto's te zien zijn van 1 reportage i.p.v alleen de mooiste in een portfolio. Bijvoorbeeld via een blog, in mijn geval bestaat mijn portfolio uit fotoverhalen (meerdere foto's van 1 reportage of fotosessie). Iedereen kan wel een paar mooie foto's maken, ik geloof er in dat iedereen foto's kan maken maar het gaat er juist om dat een reportage van a tot z goed is. Dan de volgende vaak krijg je het album inbegrepen in de prijs, dit is namelijk het voordeligst voor jullie. Van wat voor kwaliteit is het album? Is het een simpele hema afdruk of van een professioneel fotolab. Misschien willen jullie wel helemaal geen trouwalbum, is dat mogelijk? Hoeveel foto's krijg je? Zijn de foto's allemaal bewerkt en op groot formaat? En zonder watermerk? Mag je de foto's gebruiken op sociale media. Al deze kleine dingen hebben invloed op de kwaliteitsbeleving. Ik ben zelf van de zo min mogelijk poespas. Ik wil graag dat je kunt genieten van de foto's op je eigen manier, net als alle andere professionele fotografen heb ook ik algemene voorwaarden, altijd handig om even door te lezen natuurlijk bij elke fotograaf.


GEVOEL : DIE BEFAAMDE KLIK

En dan, Ja en dan heb je een aantal fotografen gevonden waarvan je de foto's super gaaf vind en weet je wat minstens zo belangrijk is? Dat je je fotograaf een leuk mens vind. Iemand waarvan je denk hé die snapt wat ik bedoel, bij diegene zijn wij en onze trouwdag in veilige handen (dit komt goed gevoel). Ik kan over de befaamde klik geen tips geven, dit is puur een gevoel. Dat word een kennismakingsgesprek plannen! Bij mij is een kennismaking altijd gratis, tja je wil toch weten wie de fotograaf is.

ALLES UITGEZOCHT? BOEKEN MAAR DIE FOTOGRAAF!

Nu alles duidelijk is en je weet wat je wilt, er een kennismakingsgesprek is geweest er een klik en vertrouwen is kun je overgaan tot het boeken. De meesten van ons werken met een reserveringsbedrag en sommigen met een contract (of automatische algemene voorwaarden) zodat de afspraken van beide kanten vastliggen. Veel succes en plezier met het plannen van jullie bruiloft! 
LINK COPIED
Laatste posts