0 Product
WINKELMANDJE

Your shopping cart is empty

Verder kijken
SUBTOTAAL: 0

HoliPoederfotosessie
Oct 23, 2018

HoliPoederfotosessie

Blackfoto's en holipoeder (colorsmash) foto's zijn super gaaf!


Read More
Share
LINK COPIED

Zwangerschap Laura & Dennie
Sep 15, 2018

Zwangerschap Laura & Dennie


Laura & Dennie kregen een super leuk cadeau! De van bolle buik tot baby fotosessie! En op een prachtige zonnige zondag avond was het tijd voor deel één van deze twee superleuke sessies! De liefde tussen beide spatte er van af! Het is maar een kleine selectie want in werkelijkheid hebben ze nog 50 meer gekregen!


Share
LINK COPIED

Werkweek van een fotograaf
Sep 05, 2018

Werkweek van een fotograaf

Het leek me een leuk idee om eens een kijkje te geven in mijn fotografen bestaan: een werkweek van een fotograaf. Oja disclaimer, mijn telefoon foto's zijn om te janken er word al heel lang tegen mij geroepen karen koop is een betere telefoon! hahaha


Maandag
De fotosessie van vandaag met paarden kon niet doorgaan, het was noodweer, helaas maar natuurlijk verplaatst naar een betere dag. Ik ga dan ook op mijn wekelijkse fotoroute voor mijn vaste klant! Van hun krijg ik elke week een nieuwe route waarbij ik verschillende objecten fotografeer in het noorden van het land. Soms in de route dichtbij maar soms ben ik ook de heledag aan het rijden en foto's maken, je weet wel gewoon van 9 tot 5 hahaha. Eenmaal op kantoor, zet ik direct alle foto's op de computer wetend dat ik ze morgen allemaal ga doorvoeren. Maar nu eerst even wandelen met de hond en natuurlijk koken. 's avonds ga ik verder met het editten van de foto's en betrap mijzelf erop dat het toch echt al bedtijd is.


Dinsdag
Na de ochtendwandeling met de hond, duik in het kantoor weer in. Om de foto's van de route door te voeren, ook het doorvoeren duurt vaak nog een halve dag. Ik zet hierbij even heerlijk een muziekje op en ga aan de slag. Om één uur is het tijd voor de persoonlijke mentor sessie. Die altijd iets langer duren dan gepland haha, helemaal als je lekker bezig bent. De middag vliegt lekker voorbij na het bewerken en het maken van foto's, komt ook de mentor sessie tot zijn einde. Na het eten weer heerlijk verder met het editten van de fotosessies van afgelopen weekend en verstuur direct de previews. 's avonds verstuur ik nog een mail naar één van de organisaties waar ik mijn jaarlijkse sponsoring aan weg wil geven.


Woensdag
Ik ga naar een paardenfokker om daar verkoopfoto's te maken. we waren snel klaar en ik ga naar kantoor en zet de foto's op de computer, doordat we snel klaar waren heb ik even de tijd om naar mijn paard te gaan even met haar bezig en van haar te genieten.  Eenmaal op kantoor ga ik de agenda bij langs om te kijken welke zaken ik moet regelen zo is het tijd om over te stappen van facturatie systeem, het systeem waarmee ik werkte voldeed niet meer aan mijn eisen en zo ben ik naar een andere service verhuisd, de rest van de dag voornamelijk bezig geweest met het doorvoeren van gegevens. Tegenwoordig is social media ontzettend belangrijk en ben ik dan ook in de tussentijd heerlijk berichtjes beantwoorden via whatsapp en facebook. Ook maak ik een aantal aantal cadeaubonnen klaar en doe deze op de post!


Donderdag
Ik begin de ochtend met het nabewerken van foto’s van de zwangerschap fotosessies. Ik maak een aantal facturen in mijn nieuwe systeem en heb inmiddels IDEAL betalen geactiveerd, zo kan iedereen ook voor het nabestellen van foto's bij evenementen veel makkelijker betalen. Super handig! Daarna staat er een super leuk gesprek met een bruidspaar op de agenda die gaan trouwen in september. Ik mail nog een preview en beantwoord een aantal zakelijke telefoongesprekken en een aanvraag voor een bruiloft die over twee week plaatsvind. JA! ik ben beschikbaar. Ik zeg altijd stuur gewoon een berichtje, mijn agenda is vol maar ik heb altijd tijd voor een leuke fotosessie of trouwreportage!Vrijdag
Vandaag heb ik een semi-vrije dag. Ik maak een wandeling met de hond en ga daarna mijn paard longeren en vertroetelen, ruim op en maak het huis schoon. Heel belangrijk natuurlijk, dat hoort er ook gewoon bij! Al snel vind ik mijzelf op kantoor, toch weer lekker even verder met editten. Er komen in de tussentijd een aantal aanvragen binnen via de mail en whatsapp en ik begin langzaam na te denken over een nieuwe leuke facebook fotoactie. De eerste fotosessie is bijna klaar, ik maak de persoonlijke fotogalerij aan en zet de mail klaar voor versturen, altijd zo heerlijk om alle foto's in het groot te bekijken! Oeeeeh vinden ze het net zo mooi en leuk als ik! Het is tijd om weer foto's uit te kiezen voor mijn persoonlijke fotoalbums, er is een begin gemaakt! 's avond ga ik nog naar een super leuke fotosessie met paard en ruiter, prachtig in het zand!Zaterdag

Er staat vandaag en leuke trouwerij op de planning, bij hun thuis op de boerderij! Een dag vol genieten, liefde en nadenken over hoe alles tot dit moment gekomen is en wat doe je als je een prachtige tuin heb, juist! Thuis trouwen! Met veel confetti, stropakken om op te zitten en als verrassing rookfakkels. Eenmaal thuis natuurlijk direct even de foto's in het groot bekijken, ik kan het ook gewoon niet weerstaan hahaha en dan toch echt op bed.


Zondag

Vandaag een onverwachte vrije dag, er zou gefotografeerd worden op een automeeting maar ging door omstandigheden niet door. Dat betekend trouwfoto's selecteren en een preview maken!! Zo kon ik de dag na hun trouwen direct een preview sturen! Op de website staat binnen een week, maar in werkelijkheid kan het soms nog veel sneller gaan hahaha.


Ik ben zo benieuwd wat jullie hier van vinden! is dit wat jullie hadden gedacht?  Elke week is heel anders maar ik hou altijd momenten vrij zodat ik ook weer tijd heb om alle foto's na te bewerken, te wandelen met de hond, bezig te zijn met mijn paard en natuurlijk lekker te eten met mijn man.


Share
LINK COPIED

oef dat is te lang geleden
Aug 30, 2018

oef dat is te lang geleden

JA daar ging hij dan dat goeie voornemen om elke maand een month feelings te schrijven, ik ben het gewoon glashard vergeten! niet alleen juli maar ook augustus! oh oh oh, dat kan toch niet. Nou dan ze maar snel samen even inhalen in het kort: Het waren heerlijke drukke maanden waarvan de één wel heel heet was. Vol met trouwerijen, meetings, prachtige stellen. Maar ook met met keuringen, verkoopsessies, verjaardagen, lekker eten en genieten van de zon maar ook hard werken. Het opstarten van het nieuwe facturatiesysteem, heel veel lachten, plezier en nieuwe mensen ontmoeten. Deze twee maanden even in fotovlucht:

(er is nog veel meer te zien, de blog van alle fotosessies zullen nog volgen)

Share
LINK COPIED

Esmée & David
Aug 09, 2018

Esmée & David

Esmée & David ze wilden het liefst wat anders dan de rest, niet het bos in maar wat dan wel? Uiteindelijk kozen ze ervoor om bij het water foto's te laten maken. Super leuk natuurlijk!  Na even nadenken kwam ik op deze locatie en wat hebben we er een leuke plek in gevonden zeg! Prachtige zonsondergang erbij, wat een heerlijkheid.

Oh en wat heb ik gelachen, want net zoals mij en vele anderen zijn ook Esmée  & David geen fotomensen. Voor velen is een fotosessie de eerste keer en zoals ik bij iedereen beloof het komt altijd goed! 

Share
LINK COPIED

de boerderij
Jul 10, 2018

de boerderij

En zo geschiedde het: JAAAAA we hebben hem! en toen begon het wachten op de sleutel. Na lang wachten was het dan zover, de voordeur kon geopend worden en het huis bekeken. Jaren leegstand hebben zijn sporen achter gelaten en wat was ik blij dat jullie hier foto's van wilde hebben. Te gek zulke plekken, ze zijn er nog maar zo weinig in Nederland. Foto's van hoe het was en foto's van hoe het word wat ben ik benieuwd naar hoe jullie stekje er straks uitziet, zodra alles klaar is.  Toi Toi en tot dan! 

Share
LINK COPIED

June feelings
Jul 03, 2018

June feelings

Je kent ze wel van die maanden waarbij je op de kalender kijkt even even bedenk dat je alweer een half jaar in 2018 zit. Van de maanden waarbij je even knippert en ze voorbij vliegen, Nou voor mij was juni zo'n maand! Heerlijk nagenieten van onze huwelijksreis en huwelijk maar ook lekker weer aan het werk, mezelf metaal voorbereiden op de urban photo race waar ik veel zin aan had en tegelijkertijd ook wel spannend vond. 

Al (na)genietend van de zon en ons zojuist ontvangen trouwfoto's, heb ik mijn hersens aan het kraken over wat er allemaal gedaan is in juni. Het was bijvoorbeeld een maand van nieuwe dingen proberen, fotomeetings, photoraces en een nieuwe facebook actie: 'de leukste....' waarvan de eerste editie  een succes was!  Super leuk!

Een maand van veel achter de pc zitten om heerlijk bezig te zijn met de foto's van al mijn super leuke klanten. Al zou met dit weer een laptop toch wel heel relaxed zijn hahaha. Ik moet wel bekennen dat deze maand zo snel ging dat ik in tegenstelling tot andere maanden minder heb te schrijven. Ik moet echt heel hard nadenken en heb inmiddels zelfs mijn agenda erbij gelegd om alles terug te halen van de afgelopen maar hé het geeft niets het is namelijk veelte mooi en lekker deze tijd van het jaar! Ik verwacht dat juli ook zo'n heerlijke snelle maand is omdat er veelste veel leuke fotosessies, afspraken, gezelligheid en mooi weer op het menu staan. #zinaan!

Share
LINK COPIED

Urban photo race
Jun 29, 2018

Urban photo race


12 uur, 4 checkpoints, 6 thema's, 18 foto's, 1 stad

Thema 1: Urban fauna
Thema 2: Don't judge a book by its cover
Thema 3: Long time ago
Thema 4: All that glitter is not gold
Thema 5: No rule without exception
Thema 6: Absent minded

Ik kon meedoen aan deze gave photo challenge doordat ik bij profoto een ticket had gewonnen, al vaker twijfelde ik of ik mee wilde doen. Dan vraag je je natuurlijk direct af waarom heb je het niet gedaan, nou eigenlijk heel simpel: ik vond het best een spannend! Toen ik de ticket won, deed ik een sprong van blijheid in de lucht terwijl, mijn hersens tegelijk 'oh help riepen. Des te blijer ben ik dat ik deze kans kreeg, want nu was de drempel erna toe verlaagd en ga ik zeker nog een keer meedoen.

Ik ben wel iemand die zich graag voorbereid, maar tegelijk ook graag alles op zich af laat komen. Ik zal dus niet snel tot in alle kleinigheden uitzoeken hoe alles in elkaar zit, dit levert voor de één juist stress op, bij mij juist niet. Gaat het mis is het oké gaat het goed is het super. Ondanks het feit dat ik niet wist wat ik moest verwachten, was ik vastberaden om op welke manier ook de race te voltooien. Toen halverwege de dag een de pees in mijn voet zei: 'hahaha loopt jij maar lekker verder, ik stop ermee'. Twijfelde ik ook geen enkel moment om het af te maken, al ging het vanaf dat punt wat langzamer en pijnlijker, met m'n schoen nog maar half aan. 

Desalniettemin was het een zware, interessante en leuke ervaring. Binnen 9 uur, en dus ook eerder dan verwacht waren de foto's klaar en leverde ik ze in bij de laatste checkpoint waar mij gevraagd werd of hoe het was en of de thema's goed te doen waren. inmiddels weet je welke thema's er waren en waren sommige wel echt even het nadenken waard. Bij sommige thema's heb ik ook meerdere series geschoten, en ze uiteindelijk niet gekozen, of het een goede keus was zal ik nooit weten. Uiteindelijk vertelde ik dat ik vrij nuchter ben, 'You think, take a shot and move forward'. Ik kan wel aan mijn eigen foto's zien met welk(e) thema('s) ik meer in mijn hoofd had dan ik eruit kon halen op dat moment. 

En dan nu, tromgeroffel, de foto's!


Thema 1: Urban fauna.
Voor dit thema heb ik meerdere foto's gemaakt. Van super leuke dieren in deuropeningen, bij de kapper, ateliers en bars tot stickers met dieren erop. Ik twijfel nog altijd tussen de dieren in de deuropening en deze hieronder. Toch heb ik gekozen om deze in te sturen, ondanks dat het de standaard stadsduif is en daarmee niet het meest baanbrekende onderwerp. De mensen in deze foto's maken voor mij de plaat!

Thema 2: Don't judge a book by its cover.
Dit thema, oh dit thema. Ik wilde er veel mee doen en één ding vooral niet mee doen, namelijk mensen op de foto zetten en dat is gek wat deze zin staat haast synoniem aan je moet mensen niet beoordelen vanaf de buitenkant. De grap hiervan is zodra ik wie dan ook hiervoor op de foto zet, waarbij de kans groot is dat je iemand vraagt die er anders dan 'normaal' uit ziet. Wat doe je dan, juist uitzieken op het uiterlijk en zelf bedenken wat er aan de binnenkant zit. Dit wilde ik absoluut niet maar ik had wel een, voornamelijk gek idee, een poosje geleden kwamen wij bij een hotel, waar ik naar het toilet moest. Als je nadenkt over een wc, heb je een bepaalde gedachte bij hoe een wc eruit ziet, net als ik. Tot ik daar de deur open deed en mijn eerste reactie en ook nog eens hardop was : óh wouw. fontijntjes, handoekjes, marmer. Die zag ik niet aankomen. Naast nog een andere serie ben ik opzoek gegaan naar een wc, die dit gevoel een beetje kon overbrengen. Hé marmer in de parkeer garage wc.


Thema 3: Long time ago.
Voor dit thema had ik o.a. leeftijden in mijn hoofd. kids, volwassene en oudere maar ook vervallen gebieden en onderwerpen. Uiteindelijk zag ik een man slapen op een bankje voor de ijscozaak en toen dacht ik 'je slaapt er alleen als je slaap lang geleden is'. Daarmee begon de zoektocht naar slapende mensen!
Thema 4: All that glitter is not gold
. Wat doe je hier nu mee dacht ik nog. Pak je letterlijk glitter, hoop je mensen tegen te komen die feestelijk zijn of denken dat ze het zijn? Ik besloot al snel dat ik in de P.C. hoofdstraat 'fancy'schoenen op de foto te zetten. Men zegt altijd je schoenen zeggen veel over de persoon die ze draag, wat ook wel leuk was geweest voor Don't judge a book by its cover'. In mijn optiek, zegt al de fancy-heid (ja die heb ik net bedacht) niets, denk hierbij aan de huidige sociale media cultuur waarin alles beter lijkt of is. Because all your glitter aint gold
Thema 5: No rule without exception.
Hierbij moest ik direct denken aan een stel mannen gekleed als Vikingen die ik eerder op de dag had gezien. Al koos ik voor heel wat anders, namelijk prullenbakken. Jaren geleden op de fotoacademie sprak een klasgenoot over hoe zij de afval cultuur van de huidige maatschappij wilde fotograferen, dit heeft ze helaas nooit gedaan zoals ik het in gedachte had, je weet wel op de straat. Ze koos in plaats daarvan om een autosloop te fotograferen en om de zoveel tijd moet ik aan haar denken en vooral als ik ergens afval naast prullenbakken zie liggen. Heel simpel gezegd er zijn ooit prullenbakken bedacht zodat de straten schoner werden, minder ongedierte en ziekte. Ja we hebben het over heel lang geleden maar hé als er geen plek meer is dan maar er naast toch. Als de regel gooi het in de prullenbak niet bestond, dan was er geen uitzondering op.
Thema 6: Absent minded. 
Deze wist ik direct, ik had mijn kaartje nog niet af laten stempelen en zag op hetzelfde plein ene oudere man zitten met zijn telefoon en riep, misschien iets te hard, wat ik wel vaker doe, Ja ik weet het al TELEFOON ZOMBIES. Zo gezegd zo gedaan, daar zijn er genoeg van, veel te veel zelfs. Terwijl ze op de fiets zitten, in de auto, 'gezellig' op het terras zitten. De grap van mijn idee was, dat de mensen elke keer naar boven keken toen ze bij mij in de buurt kwamen hahaha.

Share
LINK COPIED

May Feelings
Jun 12, 2018

May Feelings

Hoi Hoi! Poeh wat een maand! Wat een maand! Zoveel gedaan en er is zoveel gebeurd, gelukkig hebben we de foto's nog! Ik moet even graven want het is inmiddels al halverwege juni, waarom ik zo laat de month feelings post? Nou dat ga ik natuurlijk allemaal vertellen! :D  

De maand begon zoals we allemaal nog weten met eigenlijk best wel heel lekker weer, iedereen die net als ik last heeft van de grassen en pollen enzovoort konden ons geluk niet op! Huilen, jeuken, niezen maar ooh de lente was nu echt begonnen en daarmee ook het buitenseizoen! Paardenevenementen, hondenevenementen en auto-evenementen stonden weer voor de deur. Met o.a. de ruiter inspiratie dag, waar  alle takken van de sport getoond worden waar je zelf kan deelnemen, ervaren en meemaken. Verschillende wedstrijden, dressuur en springen. De eerste editie van Polo tour burgers, wat een succes was! En natuurlijk alle andere super leuke fotosessies. 

Mijn nieuwe werk als fotoreporter ging van start, waarvoor ik door Noorden rij en zowel mijn trouwdag  voor de deur stond. Wat een prachtige dag dat was! Prachtig weer, gezellig mensen en lekker eten, wat wil je nog meer. Maar ook mijn paard die pijn had  onderzocht moest worden in de paardenclinic, waar ze behandeld is voor si-problemen. Nu gaan we het herstel proces in en de tijd zal leren wat er gaat gebeuren. Gelukkig kon ze wel mee op de trouwfoto's!

Al met al een prachtig bewegelijke maand, waarin ik veel heb gedaan wat ik het liefst doe, bezig zijn met mijn werk op welke manier ook. Omdat ik door een heerlijke trouwdag en huwelijksreis dit blog zo laat typ, is hij korter dan anders maar geniet rustig van de foto's!

Liefs x

Share
LINK COPIED

Newborn Jaimy in het ziekenhuis
Jun 08, 2018

Newborn Jaimy in het ziekenhuis

Deze kleine man besloot veel eerder dan gepland 'HALLO!' te zeggen tegen de wereld. Dit is het zoontje van mijn vriendin. Op de dag dat hij geboren werd ontving ik van haar een foto met een mooie kleine baby en vroeg aan haar 'van wie is de baby?' Waarop ze heel simpel zei 'uhh, onze!' Compleet verbaasd en vol verwondering zei ik 'och lieverd, wat een verassing'. Nu begrijp je vast uit dit verhaal dat we hem nog een poosje niet verwacht hadden. Inmiddels is hij al een grote vent!Share
LINK COPIED